Χωρίζουμε… μετά πώς; Γονείς και παιδιά μετά το χωρισμό

Το διαζύγιο βιώνεται σχεδόν πάντα ως μία απώλεια, ως μία τομή στη συνέχεια της οικογένειας, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Τα συναισθήματα που αναδύονται περιλαμβάνουν την αγωνία, το φόβο, τη θλίψη, την αβεβαιότητα, την ενοχή και κάποιες φορές την ανακούφιση και τη χαρά. Όποια κι αν είναι τα συναισθήματα, είναι σίγουρο ότι το διαζύγιο φέρνει μία αλλαγή στις μέχρι τότε συνθήκες ζωής της οικογένειας και τα μέλη της, καθένα με τον τρόπο του, καλούνται να προσαρμοσθούν σ’ αυτές τις αλλαγές και να προχωρήσουν. Οι γονείς εκτός από τα δικά τους συναισθήματα που συνδέονται με την απώλεια της σχέσης, χρειάζεται να σταθούν δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας, να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και να τα στηρίξουν σ’ αυτή τη μετάβαση.

Οι γονείς συχνά αγωνιούν για την επιρροή που θα έχει το διαζύγιο  στην πορεία και την εξέλιξη των παιδιών τους και για το ρόλο τους στην καινούρια κατάσταση. Ανάμεσα στους κοινούς προβληματισμούς είναι ο τρόπος ανακοίνωσης του χωρισμού στα παιδιά, τα όρια που πρέπει να θέτουν και αν πρέπει να τα διαφοροποιήσουν, οι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά εκφράζουν τα δύσκολα συναισθήματα, η σχέση με τον πρώην σύντροφο στα θέματα που αφορούν τα παιδιά, οι νέες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητα των παιδιών, η ανακοίνωση της ύπαρξης ενός καινούριου συντρόφου και πολλά άλλα.

Σ’ αυτή την ομάδα – σεμινάριο, θα μιλήσουμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς κατά τη διαδικασία και μετά το διαζύγιο. Θα μοιραστούμε γνώσεις θεωρητικές, παραδείγματα, εμπειρίες, απορίες και προβληματισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι η απόφαση ενός ζευγαριού να χωρίσει σημαίνει τις περισσότερες φορές ότι η σχέση μεταξύ τους έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο, οπότε είναι προτιμότερο για την εξέλιξή τους να προχωρήσουν στη ζωή χωριστά. Το διαζύγιο επομένως μπορεί να γίνει μία πραγματική ευκαιρία-αφετηρία για μια νέα πιο ικανοποιητική ζωή για τους γονείς και τα παιδιά.

Εκτός από τις θεωρητικές παρουσιάσεις άλλα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι βιωματικές ασκήσεις, παιγνίδια ρόλων, αποσπάσματα από ταινίες και άλλες τεχνικές της βιωματικής μάθησης.

Πότε: Από 20/1/2014 για 8 συναντήσεις. Κάθε δεύτερη Δευτέρα 18:00 – 20:00

Κόστος σεμιναρίου: 120 ευρώ (8 συναντήσεις)
(Παρέχεται η δυνατότητα σε 2 άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας να παρακολουθήσουν το σεμινάριο χωρίς οικονομική χρέωση)

Πού:  Ροβέρτου Γκάλλι 12, Ακρόπολη, Αθήνα (Πλησίον του σταθμού μετρό Ακρόπολη)

Δηλώσεις συμμετοχής: 21300 81288, email: therapyerga@gmail.com

Συντονίστρια ομάδας: Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, 
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

logo only ai BLACK

Μπορείτε να δηλώσετε online συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s