Αυτοεκτίμηση: Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας

Η αυτοεκτίμηση ως δεξιότητα συνδέεται στενά με το επίπεδο επιτυχίας, ικανοποίησης και ευτυχίας που βιώνει κάποιος στη ζωή, επισημαίνουν συχνά οι επιστήμονες που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Η αυτοεκτίμηση έχει σχέση με την αξία μας, με την αξία που αποδίδουμε στον εαυτό μας και επομένως με την αγάπη προς αυτόν. Όπως οι περισσότερες δεξιότητες, η αυτοεκτίμηση χτίζεται νωρίς στη ζωή μας και σχετίζεται με τις πρώιμες εμπειρίες σχέσεων στην οικογένεια και το περιβάλλον μας. Η αγάπη, η ενθάρρυνση στην ανάληψη πρωτοβουλιών, η αποδοχή της μοναδικότητας κάθε ατόμου, ο σεβασμός, η αποφυγή της σύγκρισης με τους άλλους βοηθούν στην ενίσχυση της αγάπης προς τον εαυτό και της αίσθησης ότι αξίζουμε.

Όταν έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση έχουμε την ενέργεια  που χρειαζόμαστε ώστε να αγωνισθούμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας, να δημιουργήσουμε ικανοποιητικές σχέσεις, να φροντίσουμε την φυσική μας υγεία, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συναντάμε στην πορεία της ζωής, να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας.

Εάν η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή μπορεί να νιώθουμε συχνότερα φόβο, κούραση ψυχική ή σωματική. Μπορεί να βιώνουμε συχνές αποτυχίες στις σχέσεις ή στην επαγγελματική μας ζωή, να νιώθουμε ότι δεν παίρνουμε αυτά που μας αξίζουν, να νιώθουμε ντροπή, να αγωνιζόμαστε πολύ και να επιτυγχάνουμε λίγα, να μην χαιρόμαστε για τις επιτυχίες μας, να μην διακινδυνεύουμε, να μην τολμάμε να στοχεύσουμε προς την ικανοποίηση των επιθυμιών μας, να νιώθουμε ανικανοποίητοι ή να βιώνουμε σύγχυση ως προς αυτά που επιθυμούμε.

Στις συναντήσεις της ομάδας, θα διερευνήσουμε την εμπειρία της αυτοεκτίμησης, θεωρητικά και βιωματικά. Θα δούμε τι μας εμποδίζει συνήθως να αντιληφθούμε και να αποδεχτούμε τη μοναδικότητά μας ώστε να αποδώσουμε τη μέγιστη αξία στον εαυτό μας και πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια. Επειδή η χαρά και η συμμετοχή ενισχύουν την αυτοεκτίμηση, θα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία βιωματικές ασκήσεις, παιγνίδια ρόλων, αποσπάσματα από ταινίες, παραδείγματα, ζωγραφική.

Πότε: Από 6/12/2013 για 10 συναντήσεις. Κάθε δεύτερη Παρασκευή 19:00 – 21:00

Κόστος: 150 ευρώ (10 συναντήσεις)
(Παρέχεται η δυνατότητα σε 2 άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας να παρακολουθήσουν το σεμινάριο χωρίς οικονομική χρέωση)

Πού:  Ροβέρτου Γκάλλι 12, Ακρόπολη, Αθήνα (Πλησίον του σταθμού μετρό Ακρόπολη)

Δηλώσεις συμμετοχής: 21300 81288, email: therapyerga@gmail.com

Συντονίστρια ομάδας: Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου,
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

logo only ai BLACK

Μπορείτε να δηλώσετε online συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s